Kuvien hakukoneoptimointi

Mikä on kuvien hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointioppaan tässä osassa keskitymme kuvien optimointiin. SEO-kuvaoptimointiin kuuluu kuvien mukauttaminen ja tarkentaminen hakukoneen näkyvyyden parantamiseksi, mikä lisää verkkosivujen liikennettä. Prosessi sisältää korkealaatuisten, osuvien kuvien käyttämisen ja kuvien ominaisuuksien muokkaamisen hakukoneiden tarpeita vastaaviksi.

Kuvien optimointiin kuuluu sopivan tiedostonimen valitseminen, joka kuvaa tarkasti kuvan sisältöä, tiedoston koon säätäminen verkkosivun latausaikojen hidastumisen välttämiseksi ja oikean muodon valitseminen haluttua laatua ja toimintaa varten.

Lisäksi vaihtoehtoisen tekstin sisällyttäminen (kuvaus kuvasta, joka näytetään, kun kuvaa ei voi ladata) auttaa hakukoneita ymmärtämään paremmin kuvan sisältöä. Tämän vaihtoehtoisen tekstin tulee sisältää osuvia avainsanoja, mutta sen tulee ensisijaisesti tarjota tarkka kuvaus käyttökokemuksen parantamiseksi.

Lisäksi strukturoidun tiedon tarjoaminen kuvasta, kuvan reagoivuuden varmistaminen eri laitteissa ja kuvan yksityiskohtien sisällyttäminen sivustokarttoihin voivat parantaa hakukoneoptimoinnin tehokkuutta.

Kuvien hakukoneoptimointi

Vinkkejä

Vinkkejä kuvien hakukoneoptimointiin

Asiaankuuluvat ja laadukkaat kuvat

Käytä asiaankuuluvia kuvia, jotka parantavat verkkosivusi sisältöä. Laadukkaat kuvat voivat myös parantaa käyttökokemusta ja sitoutumista.

Tiedostonimi

Käytä kuvaavia ja asiaankuuluvia tiedostonimiä. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään, mistä kuvassa on kyse.

Tiedoston koko

Suuret kuvatiedostot voivat hidastaa verkkosivuasi, mikä voi vahingoittaa hakukoneoptimointiasi. Pakkaa kuvat pienentääksesi niiden tiedostokokoa laadusta tinkimättä.

Kuvamuoto

Valitse oikea kuvamuoto. JPEG-tiedostoa käytetään usein suurempiin valokuviin tai kuviin, koska se tarjoaa hyvän laadun ja kohtuullisen tiedostokoon. PNG voi olla parempi valinta yksinkertaisille kuville, kuten logoille, koska se tukee läpinäkyvyyttä ja voi tarjota parempaa laatua terävämmillä reunoilla.

Vaihtoehtoinen teksti

Vaihtoehtoinen teksti kuvaa kuvaa, joka tulee näkyviin, jos kuvaa ei voida näyttää, ja hakukoneet lukevat sen. Lisää osuvia avainsanoja vaihtoehtoiseen tekstiisi parantaaksesi hakukoneoptimointiasi, mutta varmista, että kuvaus on tarkka ja hyödyllinen käyttäjille.

Otsikkoteksti ja kuvateksti

Vaikka hakukoneoptimoinnin kannalta otsikko ja kuvateksti ovat vähemmän tärkeitä kuin vaihtoehtoinen teksti, ne voivat myös auttaa käyttäjien sitoutumisessa. Otsikko-määrite voidaan näyttää ”tooltippinä”, kun käyttäjä vie kursorin kuvan päälle. Tekstitykset näkyvät käyttäjille, ja ne voivat lisätä kontekstia kuviisi.

Strukturoidut tiedot

Voit myös tarjota lisätietoja kuvistasi hakukoneille strukturoidulla tiedolla tai mallimerkinnällä.

Sivustokartat

Jos sivustossasi on useita kuvia, harkitse kuvasivustokartan luomista tai kuvatietojen lisäämistä olemassa olevaan sivustokarttaasi.

Responsiiviset kuvat

Varmista, että kuvasi näyttävät hyviltä eri laitteilla ja erikokoisilla näytöillä. Voit tehdä tämän responsiivisilla suunnittelutekniikoilla.

Miksi?

Miksi sinun on optimoitava verkkosivustosi kuvat?

Nopeampi lataus

Suuret optimoimattomat kuvat latautuvat hitaasti, ja jos sivustolla ei ole käytössä ”lazy loadingia” ne voivat jopa tuhota sivun latausnopeuden ja käyttäjäkokemuksen.

Kehittynyt käyttäjäkokemus

Ihmiset odottavat kuvien latautuvan nopeasti ja tehokkaasti. Optimoimalla kuvia saat varmisettua, ettei potentiaalinen asiakas pomppaa pois sivustoltasi ennen aikojaan.

Search Engine Optimization (SEO)

Kuvien optimoinnilla on suuri merkitys hakukoneoptimoinnissa. Paitsi että voit nousta kuvahaussa, kuvien optimointi nostaa sivustoa myös hakutuloksissa.

Pienempi kaistankäyttö

Suuret kuvat lisäävät serverin kaistankäyttöä. Suurempi kaistankäyttö taas voi nostaa serverikuluja ja hidastaa myös muita sivuston sivuja.

Mobiiloptimointi

Varsinkin kuvien koko vaikuttaa mobiilikokemukseen merkittävästi. Lisäksi kuvien responsiivisuus parantaa käyttäjäkokemusta mobiilimaailmassa.

Laitteiden välinen yhteensopivuus

Optimoidut kuvat näyttävät hyviltä ja ovat oikeassa paikassa eri laitteilla. Näin käyttäjät jotka selaavat sivua toisinaan eri laitteilla saavat yhtenäisen kuvan sivustosta.

+
aktiivista projektia
+
blogia luotu
%
onnistumisprosentti

Optimoi kuvat verkkosivustoja varten

Muuta verkkosivustosi kuvien kokoa: Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on muuttaa kuvien kokoa verkkosivustosi mittojen mukaan. Tätä varten voit käyttää kuvankäsittelyohjelmistoa tai online-työkaluja säätääksesi kuvien leveyden ja korkeuden haluamaasi näyttökokoon sopivaksi.

Pakkaa kuvat: Kuvien pakkaus on ratkaisevan tärkeää SEO-optimoinnin kannalta. Se pienentää kuvan alkuperäisen tiedoston kokoa vaikuttamatta merkittävästi sen visuaaliseen laatuun. Voit käyttää kuvanpakkaustyökaluja tai verkkopalveluita, jotka käyttävät algoritmeja poistamaan tarpeettomat tiedot kuvasta säilyttäen samalla sen yleisilmeen.

Valitse oikea tiedostomuoto: Sopivan tiedostomuodon valitseminen kuvillesi voi vaikuttaa merkittävästi optimointiin. Yleensä JPEG sopii valokuviin ja monimutkaisiin kuviin, joissa on monia värejä, kun taas PNG sopii paremmin grafiikkaan, logoihin ja läpinäkyviin kuviin. Käytä GIF-tiedostoja yksinkertaisiin animoituihin kuviin ja SVG:tä vektorigrafiikkaan.

Optimoi kuvan vaihtoehtoinen teksti: Vaihtoehtoinen teksti on kuviin lisättävä kuvaava tekstiattribuutti, joka auttaa hakukoneita ymmärtämään niiden sisältöä ja parantaa käyttäjien saavutettavuutta. Sisällytä osuvia avainsanoja vaihtoehtoiseen tekstiisi kuvailemalla samalla kuvaa tarkasti.

Lazy Loading lataus: Käytä Lazy loadingia, jota lykkää kuvien lataamista, kunnes ne ovat tulossa käyttäjän näkyville. Tämä lähestymistapa parantaa sivun alkulatausaikoja priorisoimalla näkyvän sisällön.

Minimoi HTTP-pyynnöt: Vähennä HTTP-pyyntöjen määrää rajoittamalla kullakin sivulla olevien kuvien määrää. Useiden pienten kuvien yhdistäminen yhdeksi kuvaspriteiksi voi vähentää yksittäisiä pyyntöjä ja optimoida latausajat.

Miten

Kuinka löytää ongelmia sivustosi kuvissa?

Tarkista puuttuvat tai rikkinäiset kuvat

Lataa verkkosivustosi ja tarkista jokainen sivu nähdäksesi, puuttuuko kuvia tai näkyykö niitä rikkinäisinä paikkamerkeinä. Rikkinäiset kuvalinkit voivat johtua virheellisistä tiedostopoluista tai poistetuista tai siirretyistä kuvista.

Tarkista kuvatiedostomuodot

Varmista, että verkkosivustosi kuvatiedostot ovat tuetuissa muodoissa, kuten JPEG, PNG tai GIF. Jos sinulla on kuvia, joiden muotoa ei tueta, ne eivät välttämättä näy oikein tai latautuvat väärin.

Arvioi kuvien latausajat

Hitaasti latautuvat kuvat voivat vaikuttaa negatiivisesti käyttökokemukseen ja sivun latausaikaan. Käytä verkkosivuston nopeuden testaustyökaluja, kuten Google Page Speed Insights tai GTmetrix, analysoidaksesi sivustosi suorituskykyä ja tunnistaaksesi kuvat, jotka voivat aiheuttaa viiveitä.

Tarkista kuvan mitat ja resoluutio

Liian suuret kuvat tai resoluutiot voivat vaikuttaa sivun latausaikoihin. Käytä kuvankäsittelyohjelmistoa tai online-kuvanpakkaustyökaluja kuvien koon muuttamiseen ja optimoimiseen verkkosivustosi suunnittelun edellyttämiin sopiviin kokoihin.

Testaa kuvan responsiivisuus

Varmista, että kuvasi ovat responsiivisia ja mukautuvat hyvin eri näyttökokoihin. Testaa verkkosivustoasi eri laitteilla, kuten pöytätietokoneilla, kannettavilla tietokoneilla, tableteilla ja mobiililaitteilla, nähdäksesi, muuttuvatko kuvat oikein ja näytetäänkö ne oikein.

Vahvista kuvien URL-osoitteet

Jos kuviasi hostataan ulkoisesti, varmista, että URL-osoitteet ovat oikein ja että hostaus toimii oikein. Testaa URL-osoitteita suoraan verkkoselaimessa varmistaaksesi, että kuviin pääsee ilman ongelmia.

Tarkista vaihtoehtoisen tekstin käyttö

Vaihtoehtoinen teksti tarjoaa vaihtoehtoisia kuvakuvauksia, jotka auttavat näkövammaisia käyttäjiä ymmärtämään sisältöään. Varmista, että kaikkiin kuviin on määritetty sopiva vaihtoehtoinen teksti, joka kuvaa kuvan sisällön tarkasti.

Käytä selaimen kehittäjätyökaluja

Useimmissa nykyaikaisissa verkkoselaimissa on sisäänrakennetut kehittäjätyökalut verkkosivustosi kuvien ongelmien korjaamiseen. ”Tarkista elementti” -ominaisuuden avulla voit analysoida kuviisi liittyviä HTML- ja CSS-tiedostoja, tunnistaa mahdolliset virheilmoitukset tai varoitukset ja tarkastella verkkopyyntöjä varmistaaksesi, että kuvat ladataan oikein.

Valvo rikkinäisiä kuvalinkkejä

Tarkista säännöllisesti, onko rikkinäisiä kuvalinkkejä verkkosivustojen tarkastustyökaluilla, kuten Screaming Frog, tai verkossa toimivien rikkinäisten linkkien tarkistustyökaluilla. Nämä työkalut skannaavat verkkosivustosi ja tunnistavat URL-osoitteet, jotka johtavat puuttuviin tai rikkinäisiin kuviin.

Testaa eri selainten yhteensopivuutta

Varmista, että kuvasi näkyvät oikein eri verkkoselaimissa (esim. Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer jne.). Testaa verkkosivustoasi useilla selaimilla löytääksesi epäjohdonmukaisuudet tai renderöintiongelmat.

Miksi valita Finnlinks verkkosivuillesi kuvien optimointia varten?

Saavuta verkkosivujesi visuaalisen sisällön todellinen potentiaali kuvaoptimointiin erikoistuneen voimakkaan SEO-toimiston avulla. Kokeneet asiantuntijamme nostavat sijoituksesi, valloittavat yleisösi ja tarjoavat upeita visuaaleja, jotka jättävät pysyvän vaikutuksen.

Räätälöityjen strategioiden, edistyksellisten tekniikoiden ja käyttäjäkokemukseen keskittyneen Finnlinksin avulla voit saada verkkosivustollesi uskomattomia tuloksia. Valitse Finnlinks ja hallitse kuvaoptimoinnin maailmaa paremmin kuin koskaan ennen.

UKK

Usein Kysytyt Kysymykset

Blogi

Uusin blogimme

1 2 3 5

Ottaa yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä

Osoite:
9400 Saltsburg Rd, Pittsburgh, Pennsylvania, 15239, Us

Puhelin:
+8615361465580

Sähköposti:
enquires@finnlinks.com

Seuraa meitä:

Ota yhteyttä!

    Scroll to Top